Rubriky
Archiv

Tábor Prorubky 2017

Rok se rychle převalil a i letos jsme se vydali prvních čtrnáct dní na skautský tábor do Prorubek. I přes to, že jsme začátek tábora oslavili deštěm, skauti a skautky se dali do stavění hráze, sušáku i tee-pee a během prvních pár dní už celý tábor šlapal jako hodinky. A samozřejmě se rozjely se i celotáborové hry.

Světlušky se daly do hledání ježka v kleci (za pomoci Rychlých šípů), vlčata lovila mamutíky a poznávala dovednosti pravěkých lovců a sběračů a skauti a skautky se dostali do právě probíhající války v Korei, prošli tím nejlepším výcvikem a na bojišti nezklamali, i přes to, že záchrana raněných ze spadlého letadla nebyla žádná hračka. V průběhu výcviku se z prostých vojínů stávali rotmistři, kapitáni, plukovníci a pouze jeden voják dosáhl až na hodnost generálmajor. Nakonec se stav války začal obracet v prospěch naší armády a poslední mise ji dovedla k vítězství.
Během tábora dvě z našich skautek – Ája a Jůja – složily  skautský slib a vydaly se tak na novou cestu skautským životem. Moc gratulujeme a přejeme vám, ať se vám daří!
Společný čas na táboře utekl jako voda a najednou tu zas byl čas jet domů. Děkujeme všem, kteří se tábora zúčastnili jako účastníci anebo jako vedoucí; také děkujeme rodičům našich skautů, kteří nám své ratolesti svěřili.

Tak zase příští rok!